Sittard krijgt Dominicanessen van St. Cecilia

Foto:

Vanaf komende maand nemen drie zusters Dominicanessen van St. Cecilia hun intrek in het voormalige MSC-klooster in Overhoven, Sittard. Eén van hen, zuster Theresa-Anne, is een gediplomeerde trainer voor de Catechese van de Goede Herder.

Op zich al bijzonder dat zusters zich in deze tijd in Sittard – weliswaar een oude kloosterstad – vestigen, maar nog specialer omdat de drie zusters van Amerikaanse komaf zijn.
De zusters Dominicanessen van St. Cecilia zijn ook bekend als de Nashville Dominicans. De orde werd in 1860 opgericht in de VS. Ze combineren een contemplatief leven met werk op het gebied van onderwijs en opvoeding. De drie zusters die in Sittard gaan wonen zijn 27, 28 en 39 jaar oud en gaan hier jeugd- en jongerenwerk doen. Ook bereiden zijn voor de parochies jongeren voor op communie en vormsel.
Het is de bedoeling dat de drie zusters op Sint Rosazondag – de laatste zondag van de maand augustus (dit jaar tevens de laatste dag van augustus) – worden voorgesteld. Sint Rosa van Lima, beschermheilige van Sittard, was eveneens een dominicanes.
Cookieinstellingen