Nationale rouw

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Minister-president Rutte heeft woensdag 23 juli 2014 tot dag van nationale rouw verklaard. Vandaag komen de eerste slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne om 16.00 uur aan in Eindhoven, in bijzijn van nabestaanden. Verder zijn aanwezig Hunne Majesteiten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, minister-president Rutte en vice-minister-president Asscher.

Om deze reden hangen bij alle gemeentelijke gebouwen de vlaggen halfstok. Verder kunnen op verschillende momenten van deze dag klokken worden geluid. Dit geldt met name gedurende vijf minuten voor aankomst van de vliegtuigen, om 16.00 uur. Om 16.00 uur wordt landelijk een-minuut stilte gehouden.
Ook de gemeente Sittard-Geleen houdt op dat moment een minuut stilte in acht. Dat betekent dat om 16.00 uur de gemeentelijke dienstverlening aan de receptiebalies, in de stadswinkel, de balies van sociale zaken, zorgloket, participatiehuis, veiligheidshuis, bij de milieuparken en aan de telefoon even stil ligt uit respect voor de slachtoffers van deze tragedie.
Condoléanceregister
De gemeente Sittard-Geleen heeft maandag een condoléanceregister geopend in het gemeentehuis voor de slachtoffers van de ramp met het vliegtuig van Malaysia Airlines en in het bijzonder voor Harrie Wagemans, die in Sittard-Geleen woonde. Het condoléanceregister is ingericht in de stadswinkel aan de Markt in Geleen.
Mensen die niet in de gelegenheid zijn om het gemeentelijk condoléanceregister te tekenen, kunnen via www.condoleance.nl uiting geven aan hun verdriet en betrokkenheid bij dit tragische ongeluk.
Cookieinstellingen