TV-debuut voor De Companen

Foto:

De Companen – Tessa Reijnders en René Haustermans – beleefden woensdag hun debuut voor de camera van TVLimburg.De Companen brengen Sittard onder andere middels wandelingen en dag(deel)vullende arrangementen op een boeiende manier over het voetlicht. Woensdag werden drie wandelingen tot één lange middagvullende wandeling gesmeed ten behoeve van opnames door TVLimburg. Het werd een onderhoudende en zeer plezierige middag.

Gestart werd met een high-tea bij Hotel Merici aan de Oude Markt. Daarna begon de Ursulinenwandeling, waarbij de Basiliek, het Mariapark en de Ursulinentuin werden bezocht. 
Vervolgens werd de muziekwandeling ingezet, waarbij het beeld van Jochem Erens en het geboortehuis van Frits Rademacher werden bezocht. In café Schtad Zitterd was er aandacht voor Toon Hermans en Nicolaes Reubsaet en bij Ernesto’s werd stilgestaan bij Bernard Pothast die in 1824 in dat pand werd geboren. En passant werd er een spontane tequila-proeverij ingelast. Op al deze locaties ging de informatie over de ermee verbonden muziek, muzikanten en/of componisten vergezeld van een stukje (live)muziek.
De middag werd afgesloten met enkele hoogtepunten van de Kollenbergwandeling: langs de voetvallen, het hofje van olijven, de Sint Rosakapel en een picknick bovenop de Kollenberg.
de-companen-2-opnames-tvl-2
Wandeling Kollenberg: een bezoekje aan de Sint Rosakapel mag niet ontbreken.
De opnames van TVL met hoogtepunten van de drie wandelingen van De Companen worden op 20, 21 en 22 augustus uitgezonden op TV Limburg.
Cookieinstellingen