Uitdaging: weer aan het werk!

Woensdagmiddag tekenden 28 uitkeringsgerechtigden een arbeidscontract waardoor ze aan de slag kunnen bij VDL Nedcar. De bedoeling is dat de komende tijd ongeveer vierhonderd WWBers en WWers aan de slag gaan bij VDL Nedcar.

De nieuwe werknemers zijn geselecteerd via het door de gemeenten, uitzendbureaus en UWV opgezette Uitdaging-project dat is voortgekomen uit het Werkfit-project.
“De kracht van dit Uitdaging-project is tweeledig. Hij ligt bij de individuele medewerker, die eerst met behoud van uitkering in zijn eigen toekomst heeft geïnvesteerd. Maar ook bij de samenwerkende overheid,” zei wethouder Pieter Meekels (economie) bij de contractondertekening. 
“Alleen door als gemeenten samen te werken, zijn we er in geslaagd om te dit project succesvol te laten zijn. We hebben over onze grenzen heen gekeken en onze eigen individuele regeltjes in het belang van het project zo ruim mogelijk geïnterpreteerd. Met maar één doel: mensen aan het werk helpen.”
VDL Nedcar heeft begin dit jaar aangegeven dat er vierhonderd arbeidsplaatsen bij zouden komen in de autofabriek en aan de gemeenten en UWV gevraagd of deze ingevuld konden worden met WWers en WWBers. Het gaat om werk in de afdelingen Body Shop (carrosseriebouw), Paint Shop (lakstraat) en Final Assembly Shop (eindmontage).
De kandidaten die door het UWV en de gemeenten worden geselecteerd, krijgen een uitnodiging voor de zogenaamde MINI-uitdaging. Daar wordt uitleg gegeven over het werken bij VDL Nedcar. Daarna volgt een speeddate met een van de twee uitzendpartners van VDL Nedcar (Randstad en Adecco). Als ook die positief verloopt, volgt een gesprek met een rayonleider van VDL Nedcar en krijgt de kandidaat een proefplaatsing. 
Een WWer mag twee maanden op proef werken, met behoud van uitkering. Een WWBer mag zes weken opgeleid worden met behoud van uitkering en acht weken werken met behoud van uitkering. 
Voor de eerste WWBers is de proefperiode nu afgelopen. Zij krijgen via het uitzendbureau een detacheercontract van zes maanden, dat ze vandaag ondertekend hebben.
Tot nu toe zijn ruim honderd WWBers en bijna tweehonderd WWers ingestroomd bij VDL Nedcar. Alle 18 gemeenten uit Zuid-Limburg, plus de gemeente Echt-Susteren, hebben WWB-kandidaten geleverd. 
Cookieinstellingen