Veel belangstelling voor deelname aan De Salon

Foto:

De inschrijving voor De Salon Sittard-Geleen is onlangs gesloten en heeft geleid tot maar liefst 68 aanmeldingen van kunstenaars die een binding hebben met Sittard-Geleen en/of de Westelijke Mijnstreek.

De tweejaarlijkse expositie vindt plaats van 13 december 2014 tot en met 4 januari 2015 in Museum Het Domein in Sittard.
De kunstenaars die zich hebben aangemeld maken zeer gevarieerd werk, van fotografie tot schilderkunst en van multi-media installaties tot locatiegebonden sculpturen. 
Gastcurator Erik de Jong, o.a. docent kunsttheorie en opleidingscoördinator autonome beeldende kunst aan de Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht, zal zich de komende periode verdiepen in de grote hoeveelheid en variëteit aan binnengekomen documentatiemappen van de diverse kunstenaars en zal medio september de selectie kunstenaars bekendmaken die hun werk tijdens de Salon in Museum Het Domein mogen tentoonstellen. 
De Salon biedt naast een tentoonstelling ook educatieve activiteiten en een uitgebreid randprogramma met o.a. rondleidingen, muziek, theater en een publieksdebat. De Salon wil hiermee een ontmoetingsplaats zijn voor zowel kunstenaar als publiek en het publiek op een laagdrempelige wijze kennis laten maken met spannende ontwikkelingen op het gebied van kunst uit de eigen regio. 
Cookieinstellingen