Krekels naar CDA, Lokaal Belang gehalveerd

Archieffoto, 2014
Archieffoto, 2014
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Wat eigenlijk al vóór de verkiezingen had moeten gebeuren is dan nu een feit: Wil Krekels is van de Stadspartij – via Lokaal Belang – overgestapt naar het CDA.

Krekels heeft in een grijs verleden twee keer voor het CDA meegedaan aan de raadsverkiezingen, maar wist daarbij geen zetel te veroveren. Daarna stapte hij over naar Nieuw Sittard, dat later opging in de Stadspartij. Voor die partijen kwam hij wel in de raad. 
De Stadspartij viel na de laatste gemeenteraadsverkiezingen uiteen. Eerst stapte John Hanbeukers over naar het CDA, daarna kreeg de rest van de fractie ruzie, waarna Wil Krekels samen met Fred den Rooijen Lokaal Belang oprichtte.
Die fractie is nu gehalveerd. Het overgebleven fractielid Fred den Rooijen heeft burgemeester Cox afgelopen nacht een mail gestuurd waarin hij hem op de hoogte stelt van het opstappen van Krekels. Volgens Den Rooijen heeft Krekels – zo gaf Krekels zelf aan – van het CDA een aantal toezeggingen gekregen (kunstgras voor Sporting Sittard 2013 v.h. Almania, bestuurscentrum in het voormalige gebouw van Fontys) die volgens hem alleen via “de club van Lebens” verwezenlijkt kunnen worden. 
Met het aanschuiven van Krekels bezet het CDA nu 11 raadszetels. In een eerdere reactie op alle speculaties over het al dan niet opstappen van Wil Krekels gaf Den Rooijen aan dat hijzelf in geen geval zal overstappen naar een andere partij.
Zie ook
Cookieinstellingen