Katholieken steeds minder naar de kerk

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Uit een onderzoek van het CBS blijkt dat 10 tot 20 procent van de inwoners van Sittard-Geleen nog geregeld naar de kerk gaat.

Zo’n 53 procent van de Nederlanders zegt godsdienstig te zijn, d.w.z. rooms-katholiek, gereformeerd, Nederlands hervormd, moslim, hindoe, boeddhist, jood of ‘anders gezind’. Dat is 2 procent minder dan in 2010. Katholieken vormen met 25 procent van de gelovigen de grootste groep en daarvan gaat nog slechts 17 procent geregeld naar de kerk. In 2010 was dat nog 21 procent.
Landelijk bezocht 17 procent van de volwassenen in 2013 regelmatig – minstens een keer per maand – een kerk, moskee of andere religieuze bijeenkomst. Gereformeerden en leden van de Protestantse Kerk in Nederland zijn de trouwste kerkgangers: ongeveer 60 procent gaat minstens een keer per maand naar de kerk. Van de moslims gaat 38 procent regelmatig naar de moskee. Het aandeel is veel lager bij hervormden (30 procent) en vooral bij katholieken (17 procent). Van de joden, hindoes en boeddhisten woont zo’n 20 procent regelmatig een religieuze dienst bij.
Cookieinstellingen