Coffee Mundo 7e in AD-koffietest

Foto:

Coffee Mundo op de Sittardse Markt valt dit jaar de eer te beurt de allereerste Sittardse koffiebar (nee, géén coffeeshop) ooit te zijn die eindigt in de top-tien van de nationaal bekende AD-koffietest! En da’s een dikke felicitatie waard.”Ik had het al gelijk in de gaten dat ik kritische klanten binnen kreeg,” zegt Koen van Beek, die met partner en mede-barista Georgette samen met een team gedreven medewerkers op een hoek van de Sittardse Markt sinds 2012 Coffee Mundo runt.

“Want als je met z’n vieren binnenkomt en dan in één bestelling 2 espresso, 2 cappucino en 2 gewone koffie bestelt, dan krab je je toch wel even achter de oren. En inderdaad: de keuringslijsten en de thermometer kwamen tevoorschijn. Bleek het de jury van de Nationale AD-koffietest te zijn.” 
Het Algemeen Dagblad is jaarlijks een aantal malen in het nieuws met een aantal beoordelende testen. Bekend zijn de nationale Oliebollentest en de Haringtest. En omdat er geen horecagebonden sponsor achter deze verkiezingen zit worden de testen door publiek en branche bloedserieus genomen. De beoordeling van de jury kan je maken of breken…
“We hebben wel eens slechtere koffie gedronken”, zo luidde het eerste oordeel van de jury. Later kreeg Van Beek een brief van het AD dat hij erg goed had gescoord en dat zijn koffie waarschijnlijk wel een plek in de nationale top-tien op zou leveren. Het zou nog tot 17 oktober duren voordat Koen en Georgette officieel bericht zouden ontvangen. De volledige eindklassering wordt op zaterdag 18 oktober in het AD gepubliceerd.
“Peentjes zweten dus,”zegt Van Beek. “Toen ik door had met wie ik te maken had die dag werd ik toch wel even een beetje nerveus. Ik ben ’s avonds nog eens terug gegaan naar de zaak om ter geruststelling van mezelf daar nog eens alle apparatuur te controleren op temperatuur, maling, druk en andere instellingen. Dat zat gelukkig allemaal goed.” 
En vrijdagochtend 17 oktober was het opnieuw stress. Alles wat buiten langsliep en op een koerier leek werd vanachter de koffiebar met argusogen gevolgd, en ja hoor, daar was dan de envelop van het AD met de oorkonde. Een zevende plek in een onafhankelijk onderzoek onder 150 koffiezaken in het hele land met een rapportcijfer van 9,5: daar hoef je je absoluut niet voor te schamen!
coffee-mundo-koffietest-ad-1
Stress-momentje… welke klassering zou er in de envelop zitten?
Cookieinstellingen