Burgemeesters in Limburg praten over derbygeweld

ME-busjes in Sittard op 13 september 2014 voor Fortuna Sittard - Roda JC
ME-busjes in Sittard op 13 september 2014 voor Fortuna Sittard - Roda JC
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op vrijdag 6 maart praten de burgemeesters van Sittard-Geleen, Maastricht en Kerkrade over maatregelen tegen derbygeweld.

Dat meldt 1Limburg.nl woensdag. De ontmoetingen tussen Fortuna Sittard, MVV Maastricht en Roda JC leiden vaak tot rellen en ongeregeldheden.

Op 6 maart staat in het Offermans-Joosten stadion in Sittard de derby tussen Fortuna Sittard en MVV Maastricht, een duel in de kelder van de Jupiler League, op het programma.

Vorig seizoen was de thuiswedstrijd tussen Fortuna Sittard en MVV, die op 13 oktober 2013 werd gespeeld, goed voor een heleboel commotie.

Dit seizoen waren er ongeregeldheden bij de thuiswedstrijd van Fortuna Sittard tegen Roda JC op 13 september 2014 en ook tijdens de return op 25 januari jl. was het niet allemaal even netjes en vriendelijk. Van hetzelfde laken een pak tijdens de ontmoeting tussen MVV Maastricht en Roda JC op 1 februari.

De maatschappelijke kosten van bijvoorbeeld politie-inzet worden steeds hoger. Een optie die ongetwijfeld besproken zal worden is die waarbij onderlinge wedstrijden tussen de drie Zuid-Limburgse clubs zonder supporters van de bezoekende club worden afgewerkt. Een optie die door de goedwillende supporter verfoeid wordt.

Cookieinstellingen