Rijschool Osseforth wil in Guinness Book of Records

Foto: Osseforth Opleidingen

Iedereen kent ze wel, die rode lesauto’s van Osseforth Opleidingen. Ze rijden door heel Zuid-Limburg tijdens talloze rijlessen.

Nog nooit echter reed een leerling tijdens een rijles naar Groningen. Daarom leek het de rijschool een ludiek idee om eens een rijles van Vaals naar Groningen te organiseren. Niet in één uur, want dat lukt zelfs Max Verstappen (die overigens nog geen rijbewijs heeft, maar onlangs wel slaagde voor zijn theorie-examen) niet, maar in één dag.

Aanstaande donderdag is het zover, want dan wil Osseforth het record “De langste rijles van Nederland” vestigen. Waarnemers van het Guinness Book of Records zijn uitgenodigd, want het zou natuurlijk geweldig zijn als de recordpoging slaagt en officieel wordt opgetekend in het vermaarde boekwerk.

Met het nieuwste model Opel Corsa – ook een primeur – rijdt leerlinge Eva Linssen (17 lessen achter de rug) uit Geleen van het drielandenpunt in Vaals naar de Eemshaven aan de Waddenzee bij Delfzijl. Overnacht wordt in een hotel bij de Martinitoren in Groningen. Vrijdag rijdt Jill van den Brink (15 lessen achter de rug) uit Sittard van Groningen terug naar Vaals.

Natuurlijk worden onderweg diverse tussenstops ingelast om de benen te strekken en om verhalen uit te wisselen. De eerste stop is donderdag bij Opel Hekkert in Sittard. De Opeldealer zal daar een dinercheque uitreiken aan de beide leerlingen. Verder ligt er een uitnodiging van het TT-circuit in Assen.

Als rij-instructrice zit Simone Schirrmacher op de bijrijdersstoel. Deze ervaren instructrice geeft al meer dan 12 jaar rijles en zal de dames veilig naar Groningen en terug begeleiden.

Eva en Jill hebben deze unieke kans op een stevige portie rij-ervaring gewonnen door deelname aan een foto-actie van de rijschool. Zij stuurden beide een ludieke foto in van een Osseforth lesauto in actie.

» Facebookpagina Osseforth
» website Osseforth

Cookieinstellingen