Dagje Sint Joep zit er weer op

De eerste jaarmarkt van het seizoen, de Sittardse Sint Joepmarkt, zit er weer op. De markt wordt al sinds 1803 gehouden op de naamfeestdag van Sint Jozef en is een publiekstrekker zonder weerga.

Donderdag was het weer een drukte van belang in de stad. Tienduizenden bezoekers schuifelden langs in totaal 5 kilometer aan marktkramen. Honderden stille kramers en tientallen standwerkers verkochten er hun waar. Lydia van de Ruit was met haar vlekkenzeep dit jaar de beste standwerker en werd gekroond tot Koning van Sint Joep.

De Sint Joepmarkt is een dagje uit. Ook een dag waarop tal van oud-Sittardenaren terugkeren op het oude nest om de sfeer weer eens te proeven, oude vrienden en bekenden te ontmoeten en in een van de vele kroegen in de binnenstad een goed glas te drinken.

Maar er werd niet alleen over de markt geschuifeld en van aanbiedingen geprofiteerd. Er werden ook fondsen geworven, zoals bijvoorbeeld door het Toon Hermans Huis dat doosjes chocolade verkocht. En op de Markt, bij café Schtad Zitterd, werd door fietsteam Gedeelde Smart is Halve Smart een 24-uurs spinning marathon gehouden. De opbrengst daarvan komt ten goede aan het Koningin Wilhelmina Fonds.

Cookieinstellingen