GOB wil sneller licht in de duisternis

Foto: CC0 Public Domain via Pixabay

Volgens politieke groepering GOB laat de gemeente Sittard-Geleen haar inwoners te lang in het donker zitten. GOB heeft het college van B&W vragen gesteld over storingen aan de openbare verlichting.

Raadslid Marcel Claessens: “Wij worden regelmatig benaderd door inwoners van onze gemeente met meldingen over defecte straatverlichting. Opvallend is dat het aantal meldingen dat bij het GOB binnenkomt, de laatste tijd is toegenomen.

Daarnaast blijkt uit reacties van de burgers in onze stad dat het lang duurt eer de klachten verholpen worden, zeker als het een streng (meerdere lantaarnpalen tegelijk) betreft.

Uit de burgermonitor 2014 blijkt dat het percentage bewoners dat zich wel eens onveilig voelt in zijn buurt is gestegen van het toch al hoge percentage van 34% in 2012 naar 36% in 2013.

Verhogen van het toezicht in de wijken/buurten en het terugdringen van de leegstand zijn zaken die bijdragen aan een positieve veiligheidsbeleving, maar ook goed werkende openbare verlichting kan een bijdrage leveren aan de veiligheidsbeleving van de burger in onze stad.”

Vanwege het hoge en nog steeds groeiende aantal meldingen, de lange reactietijd en de relatie met de veiligheidsbeleving van de inwoners van de stad wil het GOB van het College van Burgemeester en Wethouders weten wat hieraan gedaan kan worden.

Cookieinstellingen