Glückauf groot kanshebber Gouden Kalveren

Foto: Nederlands Film Festival

De Limburgse film Glückauf en de film Bloed, Zweet en Tranen zijn de grote kanshebbers op een Gouden Kalf bij het Nederlands Film Festival

Glückauf maakt met tien nominaties van alle genomineerden de grootste kans op het winnen van een of meer Gouden Kalveren.

De tien nominaties voor Glückauf betreffen beste sound design, beste muziek, beste montage, beste production design, beste camera, twee nominaties voor beste acteur (Vincent van der Valk en Bart Slegers), beste scenario (Gustaaf Peek), beste regie (Remy van Heugten) en beste film.

Gluckauf is een sociaal drama over de verstikkende liefde tussen een vader en een zoon. De titel verwijst naar de Limburgse groet waarmee mijnwerkers elkaar een behouden terugkeer wensten. Met de film maakte auteur Gustaaf Peek zijn debuut als scenarioschrijver, ook hij is in de race om een kalf.

De film Bloed, Zweet en Tranen over het leven van André Hazes heeft acht nominaties op zak in zes categorieën, waaronder Beste Film en Beste Scenario. Hoofdrolspeler Martijn Fischer maakt kans op een kalf voor beste acteur. Acteurs Marcel Hensema, Fedja van Huêt en Raymond Thiry zijn alle drie genomineerd voor een kalf voor Beste Mannelijke Bijrol.

Cookieinstellingen