Kindermaand in Kasteelpark

Oktober is kindermaand in Kasteelpark Born. En dat begint natuurlijk met een feestelijke Werelddierendag op zondag 4 oktober. Die dag worden er fruitslingers en groententaarten voor de dieren gemaakt.

Wie wil meehelpen met het maken van groentetaarten voor de wasberen, varkens, stekelvarkens en neusberen, fruitslingers voor de parkieten en papegaaien en verrijkingsfrisbees voor de apen is vanaf 13:00 uur welkom.

Het feestmaal wordt bereid bij de wasberen. Je mag zelf fruit en groente, zoals druiven, sinaasappels, mango, komkommer, broccoli en witlof meenemen. Hazelnoten, walnoten, grote dennenappels en beukennootjes zijn ook welkom. Wortelen, appels, peren en brood zijn er genoeg op het park. Voer dat je meeneemt moet vers zijn en bijvoorbeeld geen rotte plekken of schimmel hebben. De dierverzorger geeft aan of je je eigen meegebrachte fruit/groente goed genoeg is om te gebruiken.

Rond 15:00 uur worden de taarten tijdens de publieksvoeding door de dierverzorger aan de dieren gevoerd. Ook worden daarna de fruitslingers opgehangen in de doorloopvolière. Let op: voor deelname aan deze activiteit betaal je aan de kassa de normale entreeprijs van het Kasteelpark.

» Kasteelpark Born

Cookieinstellingen