De Tovertuin wint fairtrade project

Foto: Vereniging Mondiaal Beleid

Groep 7 van basisschool de Tovertuin uit Sittard heeft het educatieve fairtrade project gewonnen. Op vrijdagochtend 15 januari reikte Wethouder Bert Kamphuis de prijs uit aan de winnende klas.

De afgelopen periode hebben ruim 170 leerlingen uit Sittard-Geleen deelgenomen aan dit fairtrade project, wat dit jaar haar derde editie kende.

Tijdens dit project kwam er een gastdocent van Vereniging Mondiaal Beleid op de scholen en kregen de leerlingen verschillende opdrachten, zoals het maken van een poster over fairtrade. Tevens kregen ze de opdracht uit te zoeken hoeveel fairtrade producten er verkocht worden bij de Albert Heijn. Ze hebben dit onderzocht bij de Albert Heijn aan de Brugstraat.

De leerlingen van groep 7 van basisschool de Tovertuin hebben het project gewonnen. Zij hebben namelijk de mooiste fairtrade posters gemaakt en ook de meeste fairtrade producten gevonden bij de Albert Heijn. Na de prijsuitreiking is de klas samen met de wethouder én met de door de leerlingen gemaakte posters op de foto gegaan.

Cookieinstellingen