Onze gemeentelijke tuinman vraagt om ideeën

Foto: HH

De gemeente ziet zichzelf als de tuinman van stad en is benieuwd naar uw ideeën over de invulling van de openbare ruimte.

De gemeente onderhoud speeltuinen, wegen, bomen, straatverlichting en bankjes: allemaal zijn het voorbeelden van invulling van de gezamenlijke ruimte in onze stad als we ons huis uit stappen.

De gemeentelijke tuinman vraagt haar inwoners deze maand op verschillende momenten en manieren om mee te denken over de inrichting en het onderhoud van de openbare ruimte. Dat gebeurt in werkplaatsen, op Facebook, op de markt en via de kinderen op school.

Op Facebook zijn al een aantal ideeën ingediend. Die variëren van het beschikbaar stellen van zaden en bollen die de inwoners zelf in de plantsoenen kunnen planten, kruiden- en volkstuintjes, het plaatsen van stenen banken die vervolgens door buurtbewoners van een mozaïek kunnen worden voorzien, en nu we het toch over banken hebben: het terugplaatsen van de lange zitbank op de nieuwe Markt in Geleen.

Zelf ook een idee? Wilt u meedenken en/of meedoen? Stuur dan een bericht naar [email protected] of meld u aan via Facebook – De tuinman van Sittard-Geleen.

Cookieinstellingen