Herdenkingsplechtigheden op 4 mei in Sittard-Geleen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Tijdens de jaarlijkse Dodenherdenking worden op diverse locaties in de gemeente plechtigheden gehouden ter herdenking van alle Nederlandse oorlogsslachtoffers. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Sittard

De Oecumenische gebedsdienst van 18:45 uur vindt dit jaar plaats in de Grote Kerk. Aansluitend is er een stille tocht naar de Markt voor een kranslegging bij het oorlogsmonument. Daarna leggen diverse organisaties een krans op de Algemene Begraafplaats aan de Lahrstraat. Aansluitend vindt de presentatie van het zogenaamde Kindermonument plaats. Het Kindermonument wordt dit jaar gerealiseerd door leerlingen van basisschool De Lemborgh.

» meer informatie

Geleen

Om 20:00 uur vindt er een herdenkingsbijeenkomst plaats bij het oorlogsmonument aan de Bloemenmarkt in Geleen. Door diverse organisaties wordt een krans gelegd.

Born

Om 16:00 uur vindt er een herdenkingsplechtigheid plaats bij de Oude Sluis, waar enkele leerlingen gedichten voordragen en diverse organisaties een krans leggen.

Grevenbicht

Om 19:30 uur begint de bezinningsbijeenkomst in de aula van basisschool De Kingbeek met een inleiding over het thema ‘Geef vrijheid door’. Leerlingen van de basisscholen lezen enkele gedichten voor. Vervolgens is er een stille tocht naar het monument aan de Weidestraat, waar diverse organisaties een krans leggen.

Obbicht

Bij het monument langs de beek in Obbicht is om 18:00 uur een kranslegging en vervolgens is er een stille tocht naar het monument aan de Brugstraat Obbicht. Diverse organisaties leggen daar om 18.30 uur een krans.

» 4 en 5 mei – meer informatie

Cookieinstellingen