Schapen scheren in Kasteelpark Born

Foto: Kasteelpark Born

Onderweg naar de zomer wordt het hoog tijd om de schapen van hun warme wollen wintervacht te ontdoen. Op Pinkstermaandag 16 mei komen daarom de schapenscheerders naar Kasteelpark Born.

Rond 13:00 uur worden op de kinderboerderij de eerste schapen geschoren. De Walliser Schwarznase, de Mergellandschapen en enkele Ouessantschapen leveren die dag hun jas in. Er wordt zowel machinaal geschoren als met de hand geknipt. Ook kinderen mogen een stukje wol afknippen met de speciale schaar. Er is een knutseltafel waar kinderen met wol een werkstuk kunnen maken en er is een demonstratie wol spinnen en wol verven met natuurlijke materialen. Ook kun je de vachten van de andere schapen, alpaca’s, lama’s en kamelen uit het park bekijken en voelen. Verder kun je heerlijk wandelen in het park en spelen in de grote speeltuin naast het terras.

Kuikentjes en lammetjes

Bij de eenden, ganzen en kippen zijn al vele kuikentjes uit het ei gekropen. De ooievaars zijn druk bezig met het maken van een nest en ook bij de Heilige Ibissen is het een gezellige drukte in de kraamkamer. Vader en moeder zwarte zwaan zwemmen statig met hun kroost door de gracht en overal zie je lammetjes huppelen in de wei.

Openingstijden

Het Kasteelpark is dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur. De entree is € 6,00 voor kinderen en € 7,50 voor volwassenen. Aan de kassa zijn voerzakjes te koop met voer voor schapen en herten. Ook de grote vissen in de kasteelgracht zijn dol op dit voer.

Fiets opladen en hondenparkeerplaats

Wie met een elektrische fiets naar het Kasteelpark komt kan de accu van zijn tweewieler tijdens het bezoek aan het park aan de oplader zetten. Honden zijn ook welkom in het park. Op plaatsen waar de hond even niet met u mee mag, zoals in de doorloopvolière, zijn er speciale hondenparkeerplaatsen gemaakt. Kunt u even genieten van de dieren, terwijl uw hond rustig op u wacht. U herkent de parkeerplaatsen aan het blauwe bord met de witte hond.

» www.kasteelparkborn.nl

Cookieinstellingen