Natuurspeelgedeelte ’t Weike geopend

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Zondag openden wethouders Leon Geilen en Bert Kamphuis samen het nieuwe natuurspeelgedeelte van speeltuin ’t Weike in Geleen.

De totale aanleg van het natuurspeelgedeelte kostte zo’n 33 mille. Daarvan neemt de gemeente Sittard-Geleen 20 mille voor haar rekening, Speeltuin ’t Weike past 3 mille bij en de fondsen Jantje Beton en de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind elk 5 mille. In het nieuwe deel van de speeltuin is een skelterpad en er kan naar hartelust worden geklauterd en met water worden gespeeld.

opening-speeltuit-t-weike

De speeltuin in de Eloystraat in Geleen ligt nabij het schoolgebouw voor Bijzonder Onderwijs De Blinker en dateert uit 2005. Kinderen uit de aanliggende wijken Oud-Geleen en Geleen Noord maken veelvuldig gebruik van deze speeltuin. Bovendien wordt de speeltuin dagelijks gebruikt door de schoolkinderen van de BSO, de aanliggende Kinderopvang en door groepen van de aanliggende dagopvang van Pergamijn. Speeltuin ’t Weike heeft tal van speelvoorzieningen in gebruik.

Het nieuwe deel was voorheen ingericht als grasveld/trapveld. Voor de herinrichting ging het speeltuinbestuur met een enquête te rade bij de kinderen. Daarin konden zij hun wensen, ideeën en uitdagingen opgeven, die vervolgens werden verwerkt in een ontwerp-plan dat door de kinderen werd goedgekeurd.

De speeltuin is dagelijks geopend en wordt gerund door een vaste groep vrijwilligers verenigd in de Stichting Speeltuin ’t Weike. De entreeprijs bedraagt 60 eurocent.

In de grote vakantie is het mogelijk om voor 5 euro een abonnement te nemen waarmee de kinderen de hele vakantie toegang tot de speeltuin hebben.

» www.speeltuintweike.nl

Cookieinstellingen