Eerste zondag in september 24e editie Sittard Klassiek

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op zondag 4 september vindt de 24e editie plaats van Sittard Klassiek. Deze toertocht voor classic cars (bouwjaar tot 1971) start en finisht op de Markt in Sittard.

De eerste editie van Sittard Klassiek werd gehouden in 1993 ter gelegenheid van de viering van 750 jaar stad door Sittard. Het evenement sloeg zo goed aan dat het sindsdien jaarlijks wordt georganiseerd. Volgend jaar viert Sittard Klassiek het vijfde lustrum.

Deelname aan de toertocht is mogelijk met auto’s van voor het bouwjaar 1971. Daarbij maakt het niet uit of het een grote Amerikaan, een kleine Italiaan, een snelle Engelse sportwagen of een echte Hollandse Daf is. Het aantal deelnemende voertuigen wordt beperkt door de grootte van de Markt in Sittard. Hierdoor is het deelnemersveld gelimiteerd tot 125 startnummers cq. deelnemende voertuigen.

Wat houdt de toertocht Sittard Klassiek in?

De toertocht start rond 10:30 uur vanaf de Markt in Sittard. Daar ontvangen de deelnemende equipes onder het genot van koffie en Limburgse vlaai hun startbewijs, ralleyplaat en routebeschrijving voor het eerste deel van de toertocht. De rit wordt in tweeën gesplitst door een gezellige lunch na ongeveer 85 kilometer. Na de lunch wordt het tweede deel van de route verstrekt die uiteindelijk na ongeveer 130 kilometer weer eindigt op de Markt in Sittard. Het is dan ongeveer 16:00 uur.

De dag wordt afgesloten met een prijsuitreiking. Het kan dan gaan om een bijzonder zeldzame auto, een zeer fraaie en originele auto en/of een pechvogel.

» Sittard Klassiek
» Facebookpagina Sittard Klassiek

Cookieinstellingen