Ploegentijdrit voor bedrijfsteams met Eneco Tour

Archieffoto 2012
Archieffoto 2012
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op vrijdag 23 september vindt in Sittard-Geleen de vijfde etappe plaats van de Eneco Tour. Sittard is ook dit jaar weer start- en finishplaats, ditmaal van een etappe met ploegentijdrit.

Sittard-Geleen is al vele jaren lang etappeplaats tijdens dit Nederlands-Belgische wielerevenement. In 2012 werd er tijdens de Eneco Tour ook al eens een ploegentijdrit is Sittard gereden.

En ook nu is er weer een aantrekkelijk en uitgebreid randprogramma op en na de dag van de etappe. Het weekend van 23 tot en met 25 september wordt gewoonweg een Waanzinnig Wielerweekend, met op elke dag een wielerevenement. Niet alleen voor profwielrenners, maar ook voor amateurs en liefhebbers!

Op de dag van de Eneco Tour ploegentijdrit wordt in Sittard tevens het Limburgs Kampioenschap Ploegentijdrit voor Bedrijventeams georganiseerd. Dat wordt een unieke ervaring voor de deelnemers, want de bedrijfsteams rijden exact hetzelfde 20,9 kilometer lange parcours dat de profs later op de dag ook zullen afleggen.

Een hele mooie gelegenheid voor bedrijven om aan teambuilding te doen én om zichzelf ten overstaan van het Limburgse wielerpubliek ook sportief eens goed in de kijker te spelen. Een bedrijfsploeg bestaat uit 6 renners en 2 coaches. Overigens kunnen bedrijven die graag mee zouden willen doen, maar die geen 6 renners op de fiets krijgen zich gewoon aanmelden. Daarmee worden dan combinatieteams gevormd.

Training door Olympisch kampioen?

De deelnemende bedrijven kunnen rekenen op de nodige reclamemogelijkheden. Verder krijgt elk team op de Markt een ‘eigen’ kroeg als thuisbasis toegewezen, waar tevens een brunch wordt geserveerd. De winnaars worden gehuldigd op het podium van de Eneco Tour. Ook krijgen de renners en coaches tickets voor het Tourcafé tijdens de Eneco Tour ploegentijdrit.

Maar wat het allemaal éxtra speciaal maakt is dat de deelnemers behalve een trainingsprogramma ter voorbereiding op de wedstrijd ook een training en workshop krijgen van de damesselectie van de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie. En daar zou zo maar eens een Olympisch kampioene bij kunnen zitten…!

Ploegenpresentatie en Netwerkevent

Op donderdag 1 september komt de wereldtop van het vrouwenwielrennen naar Sittard-Geleen, want dan start en finisht de derde etappe van de Boels Rental Ladies Tour op Watersley. Op die dag zijn alle bedrijven, die zich hebben ingeschreven voor het Limburgs Kampioenschap Ploegentijdrit voor Bedrijventeams, uitgenodigd om samen met sponsoren en organisatieleden de Boels Rental Ladies Tour bij te wonen. De start, twee doorkomsten én de finish van de Boels Rental Ladies Tour zijn op de berg van Watersley Sports & Talent Park. De deelnemende bedrijven van het Limburgs Kampioenschap ploegentijdrit krijgen daar de mogelijkheid om zich als team te presenteren en te promoten.

Voor informatie over deelname, kosten en inschrijving kunt u contact opnemen met Watersley Sports & Talent Park, telefoon 0655805500. Of stuur een e-mailbericht aan [email protected].

Zie ook:
» Website Watersley Sports & Talent Park 
» Facebook Watersley Sports & Talent Park 
» Twitter 

Wat nog meer?

Op de zaterdag en de zondag na de ploegentijdrit staan er nog twee mooie wielerevenementen op het programma. Wat te denken van het NK City Eliminator op zaterdag 24 september? Dat is een race, waarbij mountain bikers de strijd aangaan op een 500 meter lang parcours met hindernissen als een kombocht, slalomwegen, boomstammen, bruggetjes en dergelijke. Het parcours is grotendeels uitgezet op de Markt in Sittard en dat biedt het publiek op de terrassen natuurlijk een hoop kijkplezier.

Een dag later, op zondag 25 september, wordt op Watersley Sports & Talent Park de laatste wedstrijd om de Pearl Izumi Cup, een competitie voor mountain bikers, verreden. Het parcours van deze officiële UCI-wedstrijd is een ronde van 4 kilometer in de omgeving van Watersley. De coureurs komen dus regelmatig voorbijgeraasd, herhaaldelijk spektakel is dus verzekerd en dat maakt het tot een aantrekkelijke wedstrijd voor het publiek.

Cookieinstellingen