Autoriteiten doen oproep aan patiënten Klaus Ross kliniek

Foto: © Anke Hendrix

Bent u patiënt geweest bij de Klaus Ross kliniek in het Duitse plaatsje Bracht, net over de grens bij Swalmen? Dan roepen de Duitse autoriteiten u dringend op om zich te melden, ook degenen die al langer geleden zijn behandeld.

De kliniek had veel Nederlanders als patiënt. Daar behandelde Nederlanders kunnen zich melden bij de Nederlandse politie.

De Duitse politie in Mönchengladbach en het Openbaar Ministerie (OM) Krefeld zijn een onderzoek gestart naar de gezondheidskliniek Biologisches Krebszentrum Bracht, annex de Klaus Ross kliniek. In deze praktijk zijn meerdere mensen tegen kanker behandeld. Aanleiding voor het politieonderzoek is het overlijden van enkele patiënten na een behandeling vorige week. Het zijn een 43-jarige vrouw en een 55-jarige man uit Nederland en een 55-jarige vrouw uit België. Twee Nederlandse vrouwen liggen nog in het ziekenhuis.

Zowel bij de Duitse als Nederlandse autoriteiten is er zorg voor medische complicaties bij anderen die in deze kliniek behandeld zijn. Voor alle cliënten van de alternatieve kankerkliniek bestaat een “concreet gezondheidsrisico”, staat in een gezamenlijke verklaring van de Duitse, Nederlandse en Belgische politie.

Waaruit het genoemde gezondheidsrisico precies bestaat, is nog niet bekend omdat medisch onderzoek nog moet uitwijzen waardoor de drie zijn overleden.

Cookieinstellingen