Bouwproject Ligne bezig met de eindsprint

De nieuwbouw van Ligne staat, er wordt volop ingericht en afgewerkt, de eerste bewoners hebben er al hun intrek genomen en de openbare ruimte is – op het deel langs de schootsvelden na – nagenoeg klaar.

ligne-5-augustus-2016-inrichten-coffee-mundo
Inrichten en afwerken: Coffee Mundo

De hevige regenval in mei en juni zorgde voor veel vertraging in de werkzaamheden rond en onder de brug van Linde naar de Haspelsestraat. Toch is het gelukt om de brug en de ingang van de Ligneparking nog voor de bouwvak open te stellen. Het resultaat mag er zijn! Ook de werkzaamheden op de Haspelsestraat ter hoogte van de Odaparking zijn klaar.

ligne-5-augustus-2016-verhuurd

Afgelopen week zijn op de Rijksweg de werkzaamheden bij de bushaltes afgerond en is de bebording geplaatst. De nieuwe straat is nu helemaal klaar voor de officiële opening en het feestje dat de ondernemers en aanwonenden op zondag 7 augustus van 11:00 tot 15:00 uur op de Rijksweg Noord zullen vieren. Vanaf maandag 8 augustus is de Rijksweg weer open voor alle verkeer in beide richtingen.

Verder na de bouwvak

Maar nog nog niet alle werk is klaar. Na de bouwvakantie staan nog de volgende werkzaamheden op het programma.

Maandag 29 augustus wordt in de Deken Tijssenstraat begonnen met het verwijderen van bestrating en het opbreken van de asfalt tot aan de brug bij de Begijnenhofwal. Doorlopend worden dan de fundering en nieuw straatwerk aangebracht. De werkzaamheden duren ongeveer 4 weken. Doorgaand verkeer wordt in deze periode omgeleid via het voormalige bouwterrein in de Haspelsestraat – Deken Tijssenstraat.

Vanaf 5 september is de Haspelsestraat vanaf de kruising Brandstraat/Voorstad tot en met het plein aan de Wolf en Hertzdahlstraat aan de beurt. De bestrating wordt verwijderd en de riolering wordt vernieuwd. Doorlopend worden fundering en nieuw straatwerk aangebracht in twee weghelften. Dit om ervoor te zorgen dat winkels en woningen bereikbaar blijven. De werkzaamheden duren ongeveer 6 weken. Doorgaand fiets- en voetgangersverkeer wordt in deze periode over loopschotten geleid.

Verder wordt de overkluizing van de beek die voor Ligne langs stroomt afgebroken en worden de kademuren en de oever afgewerkt. De openbare ruimte rondom Ligne, inclusief de schootsvelden en de nieuwe brug die het Ligneplein moet verbinden met de Deken Tijssenstraat, is naar verwachting medio 2017 helemaal klaar.

Nu nog overkluisd: de Keutelbeek
Nu nog overkluisd: de Keutelbeek
Cookieinstellingen