Aantal inwoners Sittard-Geleen licht gedaald

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het inwoneraantal van Sittard-Geleen is sinds 1 januari met 95 (1,02 promille) gedaald. Begin januari telde de gemeente 93.555 inwoners, eind juni waren dat er 93.460.

Het totaal aantal inwoners van Nederland nam in het eerste halfjaar wel toe. Er kwamen in ons land bijna 43 duizend inwoners bij, een groei van 0,25 procent.

Met de gemeten krimp schaart Sittard-Geleen zich bij 95 andere gemeenten in Nederland die hun inwoneraantal zagen teruglopen. In Limburg is in bijna 40 procent van alle gemeenten sprake van bevolkingskrimp.

Mook-Middelaar, Bergen, Beesel, Leudal, Sittard-Geleen, Stein, Beek, Onderbanken, Kerkrade, Simpelveld, Vaals, Nuth, Valkenburg aan de Geul en Maastricht zagen hun inwonertal teruglopen. In Simpelveld was de krimp met 8,38 promille relatief gezien het grootst. Ook in Maastricht (7,95 promille) en Vaals (7,48 promille) daalde het inwoneraantal sterk.

Het inwoneraantal van Gennep en Landgraaf bleef gelijk, in de overige gemeenten was sprake van lichte groei, met Weert (+9,23 promille) en Horst aan de Maas (+8,06 promille) als uitschieters.

Cookieinstellingen