Hogeschool Zuyd geopend in Ligne

Donderdagmiddag vond in Sittard de officiële opening plaats van de nieuwbouw van Zuyd Hogeschool in Ligne.

Zuyd viert dit jaar het vijftienjarig bestaan en daar paste de start van het nieuwe academisch jaar in een gloednieuwe omgeving natuurlijk prachtig in.

De entree van het noordblok van Ligne mag gerust indrukwekkend worden genoemd: een prachtige ruimte, waarin drie enorme gekleurde en met licht gedecoreerde bollen hangen (de college- annex filmzalen), geeft toegang tot de hogeschool, museum en filmhuis. Er is veel glas en dus veel licht en de oostkant van het gebouw biedt een fraai uitzicht op de schootsvelden en de oude binnenstad van Sittard. Voor docenten is het wel even wennen aan het feit dat zij geen eigen werkkamer meer hebben: flexibele werkplekken zijn hier de norm.

Ligne herbergt vanaf maandag zo’n 3500 studenten en 400 docenten van drie faculteiten van Zuyd Hogeschool: commercieel & financieel management, management & recht en sociale studies & educatie.

Ter gelegenheid van de opening van het nieuwe complex én het nieuwe studiejaar was er voor de studenten van Zuyd Hogeschool en voor studenten van Fontys in Sittard op de schootsvelden een groot openingsfeest georganiseerd. Zo’n tweeduizend studenten genoten er donderdagavond tijdens Get in Li(g)ne! van optredens van Dyna, Lucas&Steve, Lil’Kleine, Ronnie Flex, Jay Hardway en niemand minder dan Quintino. Aansluitend werd er op de Markt verder gefeest.

feestje-voor-studenten-tgv-opening-zuyd

Reacties

gallery
86223
Donderdagmiddag vond in Sittard de officiële opening plaats van de nieuwbouw van Zuyd Hogeschool in
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20160902/zuyd-geopend-ligne/
2016-09-02T10:49:40+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2016/09/02103818/ligne-centrale-entree.jpg
Get in Li(g)ne!, Zuyd Hogeschool
Nieuws