Drie nieuwe projecten in Interreg Vlaanderen-Nederland

Foto: CC0

Op 7 september keurde Interreg Vlaanderen-Nederland drie nieuwe projecten goed, waarvan twee met een stevige Limburgse inbreng.

Met deze goedkeuring wordt, inclusief cofinanciering, in totaal ruim 13 miljoen euro in de Vlaams-Nederlandse grensregio geïnvesteerd. Hiervan komt 6.5 miljoen uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Ondertussen staat de teller op 28 goedkeuringen waarmee 68.9 miljoen euro vanuit het EFRO fonds werd geïnvesteerd in de grensregio. Nog deze maand plant het programma een derde oproep.

Het totaalbedrag aan provinciale cofinanciering voor de projecten PRosPERoS en SKiN-HUID is 627.185 euro.

Het Europese Interreg-programma Vlaanderen – Nederland is een grensoverschrijdend samenwerkingsverband tussen Vlaamse en Nederlandse en overheden en de 8 provincies in hun grensstreek. Met middelen uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) investeert het programma in projecten die innovatie en duurzame ontwikkeling binnen de grensregio versterken en bevorderen.

De volgende projecten zijn goedgekeurd door het Comité van Toezicht

Natuurlijk groen als grondstof richt zich op de opstart van een kringloopeconomie rond groene reststromen. Bij SKiN-HUID en PRosPERos ligt de focus op (zorg)innovatie. SKiN-HUID ontwikkelt een kankertherapie tegen huidtumoren en PRosPERoS zal op maat gemaakte implantaten voor heup en rug ontwikkelen door middel van regeneratieve geneeskunde.

Cookieinstellingen