Ai Caramba – Scouts gaan weer op spannende expeditie Joti

Foto: Expeditie Joti

Expeditie Joti is een spannende en boeiende jaarlijkse provinciale activiteit voor alle Limburgse scouts van 15 jaar en ouder.

Expeditie Joti wordt voor de tiende keer georganiseerd en staat dit jaar geheel in het teken van ‘La Muerte de las 10 Éspias Mexicanas’, oftewel de dood van de 10 Mexicaanse spionnen, een wonderlijk themaverhaal dat zich afspeelt in Mexico waar de Dag van de Doden en een tiental spionnen een bijzondere plaats innemen.

Expeditie Joti is een avontuurlijke missie waarbij er door middel van crypto’s, puzzels en teamwork gezocht wordt naar locaties in heel Limburg. Ter plekke worden scouts verrast met originele en niet-alledaagse activiteiten. In totaal nemen er ongeveer 1000 Limburgse scouts deel aan deze spannende activiteit.

De expeditie begint om 20:11 uur en eindigt midden in de nacht om 02:33 uur. In de tussenliggende tijd draait alles om crypto’s, teamo’s en loca’s. Tijdens het spel wordt intensief gebruik gemaakt van internet, navigatieapparatuur zoals TomTom, mobiele telefoons e.d. Daarnaast wordt er natuurlijk een stevig beroep gedaan op ouderwetse scoutingvaardigheden. Voor de opdrachten zijn natuurlijk punten te verdienen. Aan het einde van de expeditie is het aan de jury om alle punten van de deelnemende scoutingteams op een rijtje te zetten en de winnaar aan te wijzen.

» meer informatie

Een speciaal voor het spel ontworpen website zorgt voor de technische ondersteuning van Expeditie Joti. Via de website krijgen de teams de uitdagingen aangeboden en worden een deel van de resultaten beoordeeld. Op 14 oktober gaat de spelsite om 20:11 uur online via een link op expeditiejoti.nl.
Cookieinstellingen