Voortgang werkzaamheden aan openbare ruimte bij Ligne

... aanleg bypass Keutelbeek ...
... aanleg bypass Keutelbeek ...
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op de noordelijke schootsvelden en op het voormalige parkeerterrein aan de Haspelsestraat tegenover Ligne zijn de afgelopen dagen de feestpaviljoens van het Oktoberfeest verrezen.

Om het Boels Rental paviljoen te kunnen plaatsen was het nodig om het terrein tegenover Ligne te egaliseren. Tijdens het Oktoberfeest wordt de doorgang van het plein Ligne naar de schootsvelden tijdelijk opengesteld. Dat is wel zo prettig voor de feestgangers. Het plein ligt ook op de route van de twee grote optochten die tijdens het Oktoberfeest door het centrum van de stad zullen trekken. Dat zijn aanstaande vrijdagavond de Welling Oktoberfeestparade, waarin Miss Oktoberfeest aan het publiek wordt getoond en op zondagmiddag de kleurrijke optocht van het grote internationale Gilden- en Schutterstreffen.

Na het Oktoberfeest wordt dan de al aangelegde bypass van de Keutelbeek verder uitgegraven en in gebruik genomen. Daarna kan worden gestart met het slopen van de overkluizing van de beek die direct langs Ligne Loopt.

Deze week brengt Ziut de spanverlichting aan in de Haspelsestraat. De bekabeling komt in de bestaande kabelgoten op de gevels en wordt waar nodig verlengd.

oktoberfeest-2016
Boels Rental paviljoen
Cookieinstellingen