Grafiektentoonstelling Onder Druk in de eerste maand groot succes

Foto: De Domijnen

Gastcurator Arno Sijben heeft zich goed van zijn taak gekweten en een gevarieerde en spannende tentoonstelling samengesteld die de veelzijdigheid toont van hedendaagse grafiekkunst.

Bezoekers en pers zijn zeer enthousiast en de eerste drie weken passeerden meer dan 570 bezoekers de deuren van Museum De Domijnen in het nieuwe onderkomen Ligne in Sittard-Geleen. Ook de 16 kunstenaars met Limburgse ‘roots’ zijn in hun nopjes met zowel de publieke belangstelling als de lovende reacties.

Museum De Domijnen presenteert Limburgers met internationale allure

Onder Druk, zoals de expositie heet, is in een zeer korte tijd tot stand gekomen. Arno Sijben is desondanks tevreden over het resultaat. “Woorden als verrassend, eens iets anders dan een gewone grafiek tentoonstelling die vaak plat is, de tentoonstelling maakt nieuwsgierig, het oproepen van de discussie wat grafiek vandaag de dag is, en de esthetica terug in het museum heb ik vaak gehoord”, zegt hij. “De tentoonstelling is verrassend door de opstelling en presentatie van de werken, nodigt uit om te discuteren over de vraag wat grafiek is, laat werk zien dat esthetisch is maar tegelijkertijd belangrijke thema’s aansnijdt. ‘Onder Druk’ toont de stand van zaken over de grafiek in deze tijd”.

De tentoonstelling laat werk zien van Joan van Barneveld, Andrea Beckers, Marie-José Comello, Martijn van Erp, Jeroen Evertz, Sandra Hanckmann, Judith Krebbekx, Elke Lutgerink & David Roosenberg, Vanessa Mezolla, Magdalena Peltzer, Karin Peulen, Marc Truijen, Torsten Uerlings, Yvette de Vries en Ingrid van der Zalm. Limburg kunstenaars die veelal al nationaal en internationaal exposeerden Het is een verscheidenheid aan stijlen en thema’s en dat maakt deze expositie juist zo bijzonder.

Rondom de expositie zijn er ook een aantal activiteiten in het randprogramma voor volwassenen en kinderen. Zo is er een film voor kinderen waarin de grafische technieken worden uitgelegd en is er een speurtocht uitgezet. Arno Sijben leidt bezoekers rond op 29 januari. Er zijn muzikale optredens op 22 januari en tijdens de finissage op 5 februari. Op 22 januari gaat kunsteducator Ruud Lammerink in gesprek met een aantal kunstenaars over hun inspiratie, thema’s en technieken.

De tentoonstelling Onder Druk is nog te zien tot en met zondag 5 februari in Museum De Domijnen (afdeling Hedendaagse Kunst) in Ligne 5, 6131 MT Sittard. Geopend: dinsdag tot en met zondag van 11:00 tot 17:00 uur. Kinderen onder 18 jaar en museumkaarthoudes hebben gratis toegang.

» Meer informatie

Reacties

article
95662
Gastcurator Arno Sijben heeft zich goed van zijn taak gekweten en een gevarieerde en spannende
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20170116/grafiektentoonstelling-onder-druk/
2017-01-16T12:00:43+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2017/01/16114652/Grafiektentoonstelling-Onder-Druk-in-de-Domijnen.jpg
De DoMIJNen, grafiekkunst, grafiektentoonstelling
Nieuws