Toon Thuis belevingsexpo wegens succes nogmaals verlengd

Toneelmeester John van Elk bij Toon Thuis
Toneelmeester John van Elk bij Toon Thuis
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De looptijd van de belevingsexpo Toon Thuis aan de historische markt van Sittard is wegens succes nogmaals verlengd.

De belevingsexpo over het leven van Toon Hermans ging op 26 augustus 2016 van start en zou duren tot 31 januari 2017. Die datum is nu verlengd tot en met 31 maart 2017. Daarna valt definitief het doek voor de tijdelijke belevingsexpo Toon Thuis.

Ruim 18.000 bezoekers hebben de Toon Thuis belevingsexpo al bezocht. Uit alle windstreken van Nederland en België, maar ook van ver daarbuiten hebben liefhebbers van Toon Hermans zijn levensweg bewandeld. Cultuurwethouder Lebens: “De belangstelling voor Toon Thuis is groot, de aandacht die het 100ste geboortejaar van Toon heeft gekregen overweldigend en de reacties die wij ontvangen zijn ronduit positief. Drie redenen om de belevingsexpo voor de laatste keer te verlengen”.

De komende twee maanden staan in het teken van carnaval, de jeugd en de St. Joep jaarmarkt. Zo wordt tijdens de expo aandacht geschonken aan de bijzondere band die Toon Hermans met de carnaval had. Er is een speciale Toon-carnavalsruimte waarin Toons carnavalsliedjes, zoals ‘Mien waar is m’n feestneus’ en ‘Kiele kiele kiele’ centraal staan. Ook Toons carnavalsonderscheidingen en foto’s van Toon die carnaval viert, zijn te zien.

Daarnaast is er speciale aandacht voor de jeugd. Op woensdag 25 en zondag 29 januari organiseert de Toon Thuis belevingsexpo tussen 14 en 16 uur een ware Toon-experience voor kinderen. Door middel van een aantal ‘kolderstations’ in de belevingsexpo volgen de kinderen het levenspad van Toon. Onderweg in de expo worden de kinderen geschminkt, verrast met ballonfiguren vouwen en het knutselen van een ‘poelifinario’. Toon was namelijk dol op ballonnen en zong er zelfs een liedje over. De poelifinariois één van de vogeltjes waar Toon als vogelkenner in zijn conference over vertelde. De ‘kolderstations’ zijn geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Tot slot wordt ook de band tussen Toon Hermans en de St. Joep jaarmarkt belicht. De standwerkers op deze jaarmarkt vormden een belangrijke inspiratiebron voor Toon Hermans. Met name de ‘fluitjesman’. Deze markante standwerker zal tijdens de St. Joep jaarmarkt op 20 maart in de belevingsexpo tot leven komen.

Toon Thuis is een belevingsexpo waarbij de bezoeker het levenspad van Toon Hermans op een interactieve manier bewandelt. De belevingsexpo Toon Thuis is nog tot en met 31 maart 2017 dagelijks geopend van dinsdag tot en met zondag tussen 11:00-17:00 uur.

Meer informatie over de Toon Thuis belevingsexpo is te vinden op: www.toonthuis.nl.

Cookieinstellingen