Sjolierevastelaovend en ’t Kanón van ’t Balkón

Scholierencarnaval 2016
Scholierencarnaval 2016
Foto: Webcamsittard

Vanaf donderdagavond 23 februari barst het carnaval weer los in Sittard-Geleen. Sjolierevastelaovend en ’t Kanón van ’t Balkón zijn twee drukbezochte evenementen.

Hieronder een aantal praktische mededelingen van de gemeente Sittard-Geleen om het carnaval op de Markt van Sittard zo goed mogelijk samen te vieren.

Markt afgezet op vrijdag en zaterdag

Op de vrijdag en zaterdag, tijdens Sjolierevastelaovend en ’t Kanón van ’t Balkón, wordt de Markt in Sittard afgezet met hekken om de toegang tot het terrein te reguleren. De Markt is op twee plaatsen toegankelijk, vanuit de Limbrichterstraat en vanuit de Paardestraat. De entree van de evenementen blijft, net als in voorgaande jaren, gratis. Denk ook dit jaar aan je legitimatiebewijs, want er wordt gewerkt met 18+ polsbandjes. Alleen met dit polsbandje is alcohol te verkrijgen.

Wanneer het te druk wordt op de Markt worden de toegangen gesloten. Bezoekers wordt geadviseerd om op tijd op de Markt te zijn, om verzekerd te zijn van een plekje op het plein. Het podium bevindt zich tijdens het Scholierencarnaval en ’t Kanón van ’t Balkón op de Markt. De fietsenstalling aan het Tempelplein is tijdens ’t Kanón van ’t Balkón tot 02:00 uur open én bewaakt.

Veiligheid

Evenals voorgaande jaren wordt tijdens ’t Kanón van ’t Balkón de drukte op het plein in de gaten gehouden. Bij zowel Scholierencarnaval als ’t Kanón van ’t Balkón is het niet toegestaan eigen drank mee te nemen naar de Markt. Hierop wordt strikt gecontroleerd. Kratten bier, flessen drank, bolderkarren en dergelijke zijn ook niet toegestaan op de Markt.

De camerabeelden van de vaste camera’s in de centra van Sittard en Geleen worden tijdens de activiteiten live uitgekeken. Zo kan beter toezicht worden gehouden en kunnen politieagenten, beveiligers en boa’s sneller ingrijpen bij verstoring van de openbare orde, het plegen van geweld of criminaliteit.

Informatie over alle carnavalsactiviteiten in Sittard-Geleen is te vinden op www.uitsittardgeleen.nl
Kijk voor meer informatie over Sjolierevastelaovend en ’t Kanón van ’t Balkón: www.facebook.com/scholierencarnavalsittard en www.facebook.com/KanonvanhetBalkon.

Cookieinstellingen