Concert Philharmonie bij De Vief Heringe

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op zondag 9 april geeft de Philharmonie Sittard tussen 11:00 uur en 14:00 uur een gratis toegankelijk concert bij restaurant De Vief Heringe aan de Molenweg in Sittard.

Tijdens dit drie uur durende concert treden zeven verschillende ensembles van Philmuzikanten afwisselend op.

Na een try-out in het eigen Phillokaal op 19 maart jongstleden, treden de onlangs opgerichte ensembles nu voor de eerste keer op buiten het eigen repetitielokaal. Met het spelen in ensembles wil de Philharmonie nieuwe uitdagingen bieden aan haar leden en meer variatie en mogelijkheden toevoegen aan het repetitie- en concertprogramma.

De ensembles zijn zodanig samengesteld dat alle muzikanten binnen de Philharmonie kunnen aansluiten bij een van de ensembles. Op zondag 9 april treden het klarinetchoir, het fluitkwartet, het fagotkwartet, de tuba’s, de hoorns, de hobo’s en de Big Band op in de in het mooie stadspark gelegen unieke buitenplaats van Sittard. Bij goed weer zullen de optredens van de verschillende ensembles in de buitenlucht rondom het restaurant plaats vinden. In geval van minder goed weer worden de verschillende ruimtes gebruikt van ‘De Vief Heringe’ waaronder ook het bijzondere molenhuis van de Ophovenermolen.

Het restaurant is vanaf 10:00 uur geopend voor een heerlijke kop koffie met vlaai. Tevens serveert De Vief Heringe bourgondische maaltijden en ligt er een rijk assortiment aan speciaalbieren koud. Ook kinderen zijn van harte welkom om zondag te komen luisteren naar de muziek. Ook voor de kleintjes heeft De Vief Heringe een uitgebreide kinderkaart met gezonde maaltijden.

Cookieinstellingen