Week van autisme sluit af met live talkshow bij streekomroep START

Foto: Poindexter Propellerhead [CC-BY-SA-3.0]

De eerste week van april is het Nationale Autismeweek, een week waarin aandacht wordt gevraagd voor de ongeveer 190.000 mensen met autisme in ons land.

Op vrijdag 7 april organiseert het team ambulante zorg van Pergamijn bij het activiteitencentrum aan de  Leyenbroekerweg in Sittard een talkshow over dit onderwerp. Daarin gaat programmamaker Eric Kempkens met zes gasten in gesprek over autisme. De show wordt live uitgezonden door Streekomroep START.

Het wordt een show met openhartige gesprekken met mensen die autisme hebben. Niet alleen hun beperkingen worden eerlijk besproken, maar ook hun successen. Dat gebeurt in hun streven om een zo gewoon mogelijk leven te leiden. Tijdens de talkshow worden daarom clichés over autisme aan de kaak gesteld. Dat die bestaan wordt duidelijk wanneer mensen met autisme vertellen over hun ervaringen tijdens hun dagelijks werk en in hun vrije tijd, maar ook in hun contacten met hulpverleners.

De Auti-Maatjes Jeroen en Robert rekenen af met de beeldvorming rondom autisme in hun programma F*ck You Rain Man. Tot slot zijn te gast de IvOO-band van de IvOO-school in Maastricht. Zij zorgen voor de muzikale omlijsting.

De live talkshow is te zien bij START TV en te volgen via Ziggo kanaal 41 en KPN kanaal 337. Kijk op de website van Streekomroep START voor meer informatie.

Cookieinstellingen