Spirit Youth-Free Your Mind: spiritueel toerisme in Limburg

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Van 2 tot 4 mei vond de afsluitende conferentie van het Project ‘Spirit Youth-Free Your Mind’ plaats in Abdij Rolduc te Kerkrade, georganiseerd door NECSTouR uit Brussel en VVV Zuid-Limburg.

Na de inspirerende openingswoorden van burgemeester Som van Kerkrade, de heer Van Beers van Abdij Rolduc, de heer Vella van de Europese Commissie, de heer Korthoudt van NECTouR en de heer Trimbos van de VVV Zuid-Limburg gaven de genodigden, afkomstig uit 7 Europese landen, de aftrap van dit nieuwe toeristische product.

Het beoogt de mobiliteit binnen Europa te stimuleren van jonge reizigers die vooral geïnteresseerd zijn in het bezoeken van culturele, historische, landschappelijke, duurzame en verbindende bestemmingen. Dit heeft geresulteerd in de website www.itinari.com waarop jongeren hun eigen reis kunnen samenstellen. Deze dynamische doelgroep kan hiermee een verdere invulling geven aan hun Europees staatsburgerschap. Ook levert het product een bijdrage aan het stimuleren van de interculturele dialoog.

Spirit Youth-Free Your Mind

VVV Zuid-Limburg participeert in het project Spirit Youth, een project dat samen met zes andere Europese partners is opgezet door het Network Of European Regions for Competitive and Sustainable Tourism (NECSTour).

Met het project worden nieuwe activiteiten getest op het gebied van Spiritueel Toerisme en wil men een haalbaar spiritueel toerisme model creëren voor jonge reizigers in Europa. Want zoals de UN World Tourism Organisation heeft vastgesteld, bezoeken jaarlijks 330 miljoen toeristen religieuze plekken voor spirituele doeleinden. Dit is dan ook de aanleiding om aan te sluiten op deze nieuwe vorm van toerisme: Spiritueel Toerisme.

Een workshop voor een tiental VVV-ondernemers uit Zuid-Limburg en bezoek van 25 Europese studenten aan Zuid-Limburg eind januari waarbij een zestal bezinningsplekken in Zuid-Limburg bezocht en getest werden, maakten deel uit van de pilot. De feedback vanuit deze pilot maakt het voor betrokken VVV-ondernemers mogelijk hun activiteiten aan te scherpen en het geleerde tijdens de workshops toe te passen.

De betrokken VVV-ondernemers waren Abdij Rolduc, Blote Voeten Park, Thermae, Klooster Wittem, Geheime Tuinen Sittard en de Romeinse KataKomben.

Cookieinstellingen