De Kick van de Klik – 85 jaar Fotokring Geleen

Fotokring Geleen is met afstand de oudste fotografenvereniging in Limburg. Ze viert dit jaar haar 85-jarig bestaansfeest en pakt ter gelegenheid daarvan extra uit.

Vijf jaar geleden was Fotokring Geleen met de eerste ‘Kick van de klik’-expo te gast in Museum Het Domein in Sittard, maar ditmaal wordt het jubileum weer traditioneel gevierd in het centrum van Geleen. De tweede editie van ‘Kick van de klik’ vindt plaats in Quartier Geleen aan de Markt 98. Parkeren kan in de parkeergarage onder de Markt.

De expositie, waarin werk is te zien van 25 leden van Fotokring Geleen, wordt op zaterdag 3 juni om 13:00 uur geopend en is verder op de volgende data van 12:00 tot 16:00 uur te bezichtigen:

  • donderdag: 8, 15 en 22 juni
  • vrijdag 9, 16 en 23 juni
  • zaterdag 10, 17 en 24 juni

Ter gelegenheid van de opening is de in Geleen geboren fotografe Vivian Keulards te gast. Zij trok vorig jaar de aandacht met haar boek ‘Flaming Grace’ over kinderen met rood haar. Er is ook fotowerk van haar te bewonderen en u kunt dan haar boek te kopen.

Naast deze tentoonstelling is er momenteel ook werk van enkele leden te zien in het museum aan de Kapittelstraat in Sittard. In het kader van de expositie Kijk op de stad hebben 6 leden panoramafoto’s gemaakt. Een aantal van die panorama’s is ook te zien tijdens de expositie in Quartier Geleen.

De expositie in Geleen is mogelijk gemaakt door ondersteuning van de Gemeente Sittard Geleen.

» Fotokring Geleen: 85 jaar jong

Cookieinstellingen