Wandeling en lezing rond Sint Rosa

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Al bijna 350 jaar is Sint Rosa onlosmakelijk verbonden met Sittard. Deze heilige uit het Peruaanse Lima wist snel de harten van de Sittardenaar te veroveren tot op de dag van vandaag.

Buiten haar religieuze betekenis voor de stad is haar naam verbonden aan vele volksculturele uitingen, gebouwen en natuurlijk de Kollenberg, waar de Sint Rosakapel staat.

Op woensdag 23 augustus 2017 kunt u tijdens een lezing mee op zoek gaan naar de betekenis van Sint Rosa voor Sittard, maar ook de betekenis en zin van een processie in al haar elementen in het algemeen. Daarnaast is er ruime aandacht voor de Kollenberg, tradities (rondom Sint Rosa) en de uitingen in kunst, muziek en gedichten. De wandeling begint om 20:00 uur voor Tapperie de Gats aan de Markt in Sittard.

Daags na de lezing, op donderdag 24 augustus, is er een wandeling die de processieroute volgt. Buiten de historische feiten zijn er langs deze oude weg vele verhalen, die méér vertellen dan op het eerste oog valt te zien en zetten de Sittardse verhalen je misschien wel aan het denken. De wandeling begint om 20:00 uur bij de Sint Michaëlskerk aan de Markt in Sittard.

Na deze lezing door en wandeling onder leiding van René Haustermans voel je je méér verbonden met de Sint Rosa, de processie, de traditie, kortom… met Sittard

Cookieinstellingen