Inwoners De Baandert willen groene hart behouden

... impressie gezondheidscentrum De Baandert ...
... impressie gezondheidscentrum De Baandert ...
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Een nieuw gezondheidscentrum in de wijk De Baandert? Prima, maar dan wel graag op een locatie waar de buurtbewoners zich in kunnen vinden.

Het gezondheidscentrum aan de Henri Weltersstraat in de Sittardse wijk De Baandert barst uit zijn voegen. Samen met de ernaast gelegen fysiotherapiepraktijk Fysiosittard zijn er plannen ontwikkeld om elders in de buurt nieuwbouw te plegen. Dat zou dan moeten gebeuren op het nu nog groene terrein tussen de Frans Erensstraat, Henric van Veldekestraat en de Johan Dautzenbergstraat, aan de kant van de Hemelsley.

» Vragen over plannen voor nieuw gezondheidscentrum De Baandert

De buurt ziet die locatie echter niet zitten en wil het groene hart van de wijk in stand houden. Dat is gebleken uit een enquête die op initiatief van de SP en actiecomité Behoud het groene hart Baandert in de buurt werd gehouden. Daarvoor werden 1500 folders in de buurt verspreid. De enquête leverde volgens de SP respons op van 308 inwoners. Van hen was 78,4 procent tegen de door de initiatiefnemers gewenste locatie, 19,2 procent had geen bezwaar tegen de gewenste locatie en 2,4 procent had geen uitgesproken mening.

Cookieinstellingen