Sim Only – abonnement zonder toestel – wint aan populariteit

Foto: CC0 Public Domain via Pixabay

Steeds meer mensen kiezen voor Sim Only in plaats van een abonnement met toestel. Sinds in mei de wet is veranderd, neemt het aantal toe.

Bij elk telefoonabonnement is tegenwoordig een BKR-registratie verplicht en niet iedereen zit hier op te wachten. Wij hebben de voordelen van Sim Only op een rijtje gezet.

Per 1 januari 2017 zijn telefoonproviders verplicht de melding ‘Geld lenen kost geld’ op hun website, of andere plekken waar zij mobiele telefoons als onderdeel van een abonnement aanbieden, te plaatsen. Een telefoonabonnement met een mobiele telefoon die wordt betaald in maandelijkse termijnen wordt gezien als een lening. Dit maandelijkse kredietbedrag zat vroeger meestal verwerkt in maandelijkse abonnementskosten. Met ingang van 1 mei 2017 wordt de lening voor de mobiele telefoon bij Stichting BKR geregistreerd als de lening voor het toestel hoger is dan 250 euro. Dit betekent dat de kredietaanbieder, in dit geval de provider, inzicht heeft in je leningen en verplicht is om te toetsen of een abonnee aan de maandelijkse lening kan voldoen.

Niet iedereen zit te wachten op deze registratie. Mocht je een keer om wat voor reden dan ook niet kunnen betalen, kom je al snel als wanbetaler in de boeken te staan. Dit kan gevolgen hebben voor andere leningen, zoals een hypotheek. Genoeg reden dus voor mensen om over te stappen op een Sim Only, waarbij er niemand meekijkt met jouw financiën.

Reacties