Vanavond in Geleen officiële opening van het nieuwe ijshockeyseizoen

Eaters winnaar Ron Berteling Schaal 2016... én 2017
Eaters winnaar Ron Berteling Schaal 2016... én 2017
Foto: © Jan Hofstede

Zondagavond om 19:00 uur spelen Laco Eaters Limburg en Unis Flyers Friesland het duel om de Ron Berteling Schaal in Laco Glanerbrook in Geleen.

Met het duel om deze supercup van het Nederlandse ijshockey gaat elk jaar het nieuwe ijshockeyseizoen van start. Vorig jaar kende de strijd om de Ron Berteling Schaal dezelfde deelnemers en ook toen nam Eaters het als verliezend bekerfinalist op tegen landskampioen en bekerwinnaar Heerenveen. Tot ieders verrassing en tot grote frustratie van Heerenveen wist Laco Eaters Limburg dat duel met 4-3 te winnen.

De Friezen, die dit jaar met een nagenoeg ongewijzigd team op het ijs verschijnen, zullen er alles aan doen om de schaal dit jaar wel mee te nemen naar Heerenveen om daarmee na de beker, het kampioenschap van de BeNe-League en het landskampioenschap ook de vierde prijs te pakken. En Eaters, dat wel te maken kreeg met de nodige wijzigingen in het team, zal er alles aan doen om dat te verhinderen. Het belooft zondagavond op het Geleens ijs dan ook een stevige clash te worden.

Cookieinstellingen