431art bezorgt planten een nieuw leven tijdens Ecovention Europe

Foto: De Domijnen

De afgelopen 2 weken sprong 431art (DE) in de bres voor planten tijdens Ecovention Europe bij De Domijnen.

Tientallen mensen leverden anoniem hun ongewenste en verwaarloosde planten in bij de Pflanzenklappe bij museum Historie & Archeologie De Domijnen aan de Kapittelstraat in Sittard. Sanseveria’s, vetplanten, avocadoplanten en diverse tuinplanten werden door hun eigenaren afgestaan in de hoop dat een adoptieouder de plant een nieuw en beter leven kon bieden. 431art: “In Sittard-Geleen ontvingen we in vergelijking met Frankfurt twee keer zoveel planten per inwoner. Hier geeft men dus duidelijk om het welzijn van planten.”

Gevonden: nieuwe huizen voor oude planten

Bijna alle in Sittard ingeleverde planten vonden de afgelopen week een nieuw thuis. De verweesde planten, inmiddels door 431art voorzien van nieuwe aarde, een nieuwe pot en klinkende namen als Three Signs of Hope, Rainbow Umbrella, Coral Breeze en Green Wave vonden onderdak bij adoptieouders. De planten verhuisden o.a. naar Maastricht, Heerlen, Brunssum, Geleen en Sittard. Daar leven ze nu in gezinnen, bij studenten, oudere stelletjes en zelfs in het klooster bij de zusters Regina Carmeli.

Botanoadopt

Het project Botanoadopt mag dus met reden een succes genoemd worden. Het werd dan ook niet voor niks dit jaar door de Duitse Duurzaamheidsraad bekroond met de onderscheiding ‘Duurzaamste Ecoproject 2017’. De planten die tot nu toe helaas nog niet geadopteerd zijn, zijn te vinden op de website www.botanoadopt.org Mocht u nog een plant willen adopteren, dan kan dat via deze website. In de tussentijd worden deze planten liefdevol verzorgd door 431art. En hoe het de geadopteerde planten vergaat? Dat wordt ook door 431art nauwlettend in de gaten gehouden. De adoptieouders sturen tweemaal per jaar een foto van hun geadopteerde plant op, om te laten zien hoe het met hun plant gaat.

Botanoadopt was een project binnen de tentoonstelling Ecovention Europe.. Binnenkort start een bijzonder nieuw project met de Belgische kunstenaar Koen Vanmechelen.

Ecovention Europe – art to transform ecologies, 1957-2017
Nog tot en met 7 januari 2018 in Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen, Ligne 5, 6131 MT Sittard.
Meer info via www.dedomijnen.nl/tentoonstellingen

Cookieinstellingen