Explosieve groei aantal bezoekers inloophuis Bie Zefke

Foto: SGN

De raadsfractie van D66 zegt het signaal te hebben ontvangen dat het aantal individuele bezoekers van Bie Zefke is vervijfvoudigd.

Het inloophuis voor dak- en thuislozen aan de Engelenkampstraat telt nu wekelijks zo’n 100 individuele bezoekers. Voorheen waren dat er 20. Die sterke groei baart de fractie van D66 zorgen. “Deze stijging van het aantal bezoekers kan een reden zijn om aan te nemen dat het huidige systeem en de huidige voorzieningen mogelijk tekort schieten.”

Reden voor D66 om hier vragen over te stellen aan het College van B&W. Als eerste wil de fractie van het College van B&W weten of men bekend is met de sterke groei van het aantal bezoekers van Bie Zefke en of zij daar een verklaring voor hebben dan wel of zij bereid zijn daar op korte termijn onderzoek naar te verrichten om – met de winter in het verschiet – passende maatregelen te treffen.

Verder wil D66 weten of het College de huidige capaciteit van Bie Zefke voldoende vindt voor het huidige aantal bezoekers. En zo nee op welke manier het College inloophuis Bie Zefke zou kunnen ondersteunen om de groeiende toeloop op een goede manier op te kunnen vangen.

Cookieinstellingen