Raadsverkiezingen: gob presenteert programma en kandidatenlijst

Kandidaten gob
Kandidaten gob
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Politieke groepering gob heeft vandaag haar verkiezingsprogramma 2018-2022 voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 en – op een paar namen na – de volledige kandidatenlijst gepresenteerd.

Met de samenstelling van haar kandidatenlijst wil gob laten zien dat deze lokale partij een reflectie is van de maatschappij, zo klinkt het in het persbericht dat de partij vandaag liet uitgaan. Voor zover men daarmee doelt op de spreiding van de kandidaten over alle kernen van de gemeente is dat zonder meer waar.

Leefbaar en economie

Lijsttrekker Pieter Meekels: “We zijn klaar voor de verkiezingen! Wij hebben de afgelopen periode zeer zorgvuldig ons programma samengesteld en daarbij onze twee topprioriteiten voor ons dagelijks handelen vastgesteld: leefbaar en economie. Uiteraard ieder met hun eigen bijbehorende onderliggende thema’s zoals veiligheid, openbare ruimte, zorg, duurzaamheid, gezondheid, het MKB en werk en werkgelegenheid. Vanuit ons hart hebben we onze wens en ambitie voor de toekomst op deze gebieden vastgelegd in het verkiezingsprogramma.”

Wat de kandidatenlijst betreft is gob erin geslaagd om uit nagenoeg alle wijken en dorpen van de stad Sittard-Geleen vertegenwoordigers te hebben. Pieter Meekels: “Alleen op deze manier kunnen we ons standpunt ‘de stad is van de inwoners’ ook echt waarmaken. Alle inwoners van onze gemeente vinden in hun buurt een gob-kandidaat waar ze hun wensen en ideeën aan kenbaar kunnen maken. Zo zijn we in dorp én stad vertegenwoordigd en willen we samen met onze inwoners onze ambitie waarmaken.”

Voorzitter Els Meewis-Stans vertelt verder: “We zetten ons vol in voor goed openbaar bestuur waar inwoners op kunnen vertrouwen! Ik ben bijzonder trots op ons nieuwe elan en het enthousiasme dat borrelt en energie geeft. Onze verjongde ploeg mensen weet dat beweging noodzakelijk is voor ontwikkeling en voortgang en dat hebben we nodig om de belangen van onze inwoners goed te behartigen.”

Spiegelmomentje

Verder presenteerde gob ‘het spiegelmomentje’: een online en offline mogelijkheid om op regelmatige basis met inwoners in gesprek te gaan. Inwoners worden op proactieve wijze gevraagd input te geven over thema’s die hun ter harte gaan en die een belangrijk onderdeel zijn van de visie van gob. Verder brengt gob begin volgend jaar de gob-pas uit, waar het programma van de partij op highlights terug te vinden is. De gob-pas wordt in een oplage van 16.000 stuks gedrukt en verspreid.

Lijsttrekker Pieter Meekels sprak tijdens de bijeenkomst geen verwachting, maar wel een stevige ambitie uit: “We gaan voor 10.000 stemmen, dat zijn 10 zetels.” Gob behaalde bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 in totaal 8517 stemmen.

Cookieinstellingen