Politie houdt man aan op verdenking van computercriminaliteit

Foto: © Anke Hendrix

De politie heeft maandagochtend een 31-jarige man uit Vaals aangehouden in verband met cybercrime. Hij zou een bedrijf in Landgraaf hebben gehackt.

Het bedrijf leed daardoor aanzienlijke schade en ondervond veel overlast van de activiteiten van de verdachte. Deze vorm van hacken en het aantasten van computergegevens is computercriminaliteit en is strafbaar. Het Cybercrimeteam Limburg en het Team Digitale Opsporing/Ondersteuning hebben na de aanhouding van de verdachte – samen met de rechter-commissaris en de officier van justitie – de verblijfplaats van de verdachte in Sittard doorzocht. De verdachte is ingesloten in Maastricht voor verder onderzoek.

Cybercrimeteam politie actief in Limburg

Half september is binnen de politie-eenheid Limburg een nieuw tactisch team opgericht. Dit Cybercrimeteam Limburg doet tactisch onderzoek naar misdrijven in Cybercrime en bestaat uit ongeveer 13 collega’s die afkomstig zijn uit heel de politie-eenheid Limburg.

Het team werkt nauw samen met de districten en de basisteams in Limburg en ondersteunen – daar waar nodig – met capaciteit, expertise en operationele acties. En om de ondernemers en bewoners in Limburg nog meer weerbaarder te maken tegen computercriminaliteit zal het Cybercrimeteam Limburg – samen met de veiligheidspartners – zich in 2018 ook gaan bezighouden met preventie rondom computercriminaliteit. Ook verstoring van de activiteiten van computercriminelen en publiek-privaatrechtelijke samenwerking krijgen daarbij de aandacht.

Cookieinstellingen