‘Artist talk’ bij Ecovention Europe: Maura Biava & Kinga Kielczynska

Maura Biava & Kinga Kielczynska
Maura Biava & Kinga Kielczynska
Foto: De Domijnen

Op zondag 3 december geven kunstenares Kinga Kielczynska (PL) en Maura Biava (IT), die beiden onderdeel uitmaken van de tentoonstelling Ecovention Europe, een duo-lezing (Engelstalig) over hun werk.

Kinga Kielczynska spreekt over de val van het communisme en de rol van de glastuinbouw daarin. Volgens haar is de manier waarop de boeren hun micro-economie organiseerden in de door regeringen gecontroleerde economie, een vorm van economische sabotage van het communistische systeem. Tijdens Kielczynska’s ‘artist talk’ navigeert zij door deze geschiedenis en laat zij zien hoe individuen kunnen reageren en hun omgeving kunnen vormgeven in de gegeven politieke context en onvermijdelijke golf van ongecontroleerde stedelijke expansie.

Maura Biava spreekt over haar werk, waarbij ze focust op het begrip ‘informatie’. Biava is geïnteresseerd in hoe informatie iemand of iets verandert of vormgeeft. Wat we kunnen zien, neemt namelijk zijn vorm aan volgens bepaalde informatie, velden en energieën. Dit inspireerde Biava om interactieve werken te maken en te werken met analytische meetkunde, natuurkunde en wiskunde. Wat we wiskundig noemen, kan worden gezien als gecodeerde informatie die de werkelijkheid vormt. Voordat de wiskunde bestond, waren die codes er al. Wiskundigen proberen alleen te begrijpen hoe ze werken.

Programma

  • 13:00 artist talk: Kinga Kielczynska
  • 13:45 vragen
  • 14:00 pauze met een drankje
  • 14:30 artist talk: Maura Biava
  • 15:15 vragen
  • 15:30 einde

De duo-lezing is gratis toegankelijk op vertoon van een geldig entreebewijs voor Ecovention Europe. Deze tentoonstelling biedt een overzicht van 60 jaar ecologische kunst in Europa, met werk van 40 kunstenaars uit 13 landen. Er is onder andere werk te zien van Brandon Ballengée, Joseph Beuys, Agnes Denes, AnneMarie Maes, Cecylia Malik, Nils Norman, Koen Vanmechelen, Hans de Vries en Lois Weinberger. Al deze kunstenaars signaleren dat de ‘resources’ van Moeder Aarde niet onuitputtelijk zijn en vragen door middel van kunstzinnige, spraakmakende en innovatieve projecten aandacht voor ecologie en duurzaamheid.

Ecovention Europe – art to transform ecologies, 1957-2017
Nog tot en met 7 januari 2018 in Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen
Ligne 5, 6131 MT Sittard

» Meer informatie

Cookieinstellingen