Burgernet 2.0 kent een aantal belangrijke verbeteringen

Foto: Burgernet

Burgernet is een gratis app waarmee de politie of de gemeente burgers gericht en snel kan informeren over belangrijke en dringende zaken en gebeurtenissen in hun directe omgeving.

Een melding kan bijvoorbeeld gaan over een woninginbraak of de vermissing van een persoon. De politie kan dan Burgernetabonnees binnen een bepaald gebied een bericht sturen via de Burgernetapp en zo de hulp inroepen van burgers. De app heeft al veel successen opgeleverd: vermiste personen werden vaak snel teruggevonden en daders van misdrijven werden vaker gepakt.

Een door velen ervaren tekortkoming van de app die vooral wordt gehoord bij vermissingen is dat er geen foto wordt meegestuurd, maar alleen een beknopt signalement. Dat gaat binnenkort veranderen, want momenteel wordt gewerkt aan een verbeterde versie van Burgernet.

Daarmee is het mogelijk om foto’s mee te sturen met de berichten. Het wordt dan ook mogelijk voor de appgebruikers om een foto naar Burgernet te sturen. Verder kunnen de acties met het nieuwe systeem ook over de landsgrens heen plaatsvinden, wat met name in deze grensregio belangrijk is. Ook kunnen extra communicatiekanalen worden ingezet zoals matrixborden en lichtkranten langs de weg of in het openbaar vervoer.

Burgernetdeelnemers kunnen sinds kort ook mail van Burgernet ontvangen. Deze functie is inmiddels ook beschikbaar voor de appgebruikers. Gemeenten gebruiken Burgernetmail voornamelijk voor preventieve berichten.

Burgernet kent landelijk momenteel ruim 1,6 miljoen deelnemers. Hoe meer mensen over de Burgernetapp beschikken, des te effectiever kan Burgernet worden ingezet. Aanmelden en downloaden van de app kan gratis op www.burgernet.nl,

Cookieinstellingen