Arriva neemt weer drie bestemmingstreinen ‘officieel’ in gebruik

Foto: Petra Lenssen

Op dinsdag 16 januari werden maar liefst drie bestemmingstreinen van Arriva, de Mookerheide, het witte stadje Thorn en het Geuldal, feestelijk in gebruik genomen.

Met deze drie unieke en bijzondere bestemmingen erbij rijden nu in totaal zeven treinen rond die van buiten de naam van een bestemming dragen en ook van binnen de sfeer van die bestemming ‘ademen’. Met deze ingebruikname van bestemmingen uit het noorden, midden en zuiden, wordt de hele provincie in één keer bediend.

Voor het noorden van de provincie is de Mookerheide één van de aansprekende bestemmingen. Voor Midden-Limburg is het deze keer de eer aan ’t witte stadje – Thorn en voor Zuid-Limburg gaat de aandacht uit naar het Geuldal. De natuurbestemmingen Mookerheide en Geuldal zijn beide een locatie van Natuurmonumenten. Voor de ingebruikname van deze treinen reden op 16 januari de boswachters van beide gebieden mee in de trein. De trein van Thorn werd door een aantal genodigden officieel geopend op station Roermond. Vervolgens maakte de stiftdame, een bewoonster van de stad uit het verleden, een reis met de trein.

Een aansprekend interieur

In de Geuldal en Mookerheide trein wordt de reiziger in de trein getrakteerd op veel natuurschoon. Afbeeldingen van unieke, alleen in het bewuste gebied te vinden, flora en fauna siert de wanden en de toiletunit in de trein. De Mookerheide wordt geïntroduceerd door boswachter Ellen en voor het Geuldal is het mede oprichter van Natuurmonumenten Eli Heimans, die de reiziger uitnodigt voor een bezoek aan de bestemming. In de trein van het witte stadje Thorn ga je terug in de tijd en leer je meer over de stiftdames die jarenlang de baas waren in Thorn. De reiziger ontdekt ook wat de invloed van muziek is op het dagelijkse leven in het stadje.

Overige bestemmingstreinen

In totaal rijden er 14 bestemmingstreinen in Limburg. Een aantal van deze treinen werd de afgelopen tijd al ‘onthuld’. Zo rijden naast de drie die vandaag in gebruik werden genomen ook de treinen van De Groote Peel, Kasteel Hoensbroek, de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij en Pinkpop al geheel in de sfeer van de bewuste bestemming rond. Alle 14 bestemmingen kenmerken zich door hun natuurlijke, culturele en/of historische waarde. Elk een unieke bestemming waar Arriva haar reizigers graag mee naar toe neemt. Voor meer informatie kijk ook op www.14bijzonderebestemmingen.nl .

De overige (nog te onthullen) bestemmingstreinen zijn:

  • ’t Jaomerdal
  • Abdij Rolduc
  • Amerikaanse Begraafplaats Margraten
  • Bonnefantenmuseum
  • De Cauberg
  • Kasteel Arcen
  • Mestreech

Namenwedstrijd

Bij de start van Arriva in Limburg eind 2016 werd een ‘namenwedstrijd’ georganiseerd om de mooiste en belangrijkste bestemmingen van Limburg te verzamelen. De achterliggende gedachte: Arriva neemt je mee, naar al die mooie plekken in Limburg. Een deskundige jury selecteerde uit alle inzendingen 30 namen, waarop vervolgens gestemd kon worden door de Limburgse reizigers. Uiteindelijk hebben 14 treinen de naam gekregen van een Limburgse bestemming.

Mookerheide en Geuldal – Foto: Arriva
Cookieinstellingen