Verkiezingscampagne begint langzaam los te komen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De deelnemers aan de komende gemeenteraadsverkiezingen beginnen zich stilaan meer en meer te roeren.

De kandidatenlijsten van bijna alle deelnemende partijen zijn nu wel zo’n beetje bekend en dat geldt ook voor de meeste partijprogramma’s. En wie dat op orde heeft – een lijsttrekker, een kandidatenlijst en een verkiezingsprogramma – die kan daarmee de straat op om de gunst van potentiële kiezers te winnen. Uiteraard gewapend met flyers, posters en/of ander campagnemateriaal.

En daarmee trek je dan naar plekken waarvan je weet dat er doorgaans veel mensen komen, zoals bijvoorbeeld de woensdagmarkt in Born. Daar waren vandaag dan ook een aantal kandidaten voor een raadszetel te vinden. We troffen er onder meer een flyerende Jack Renet – lijsttrekker van SPA (Samen Politiek Actief) aan en een door vier vrouwelijke kandidaten van het gob (lijst 2) bemande marktkraam: Yvonne Salvino-Meijer (nr.3 op de lijst), Myra Wijnen-Verbruggen (nr.8), Angelique Smeets-Thevissen (nr.15) en Inge Krebaum-Buijs (nr.17). (op bovenstaande foto van links naar rechts).

Vanwege het slechte weer was het op de markt minder druk dan normaal, maar dat maakte het enthousiasme van het viertal er niet minder op. Voorbijgangers werden aangesproken, kregen een flesje water en een envelop met onder meer het verkiezingsprogramma van het gob én een recept voor een lentesoepje voor 21 maart: gele paprikasoep.

Ook de mannen van EMP News trotseerden het gure weer en schoten er onderstaande video.

Ook Jack Renet van SPA deelde vandaag flyers uit op de weekmarkt in Born.
Cookieinstellingen