Politie en Brandweer Echt blijven schouder aan schouder staan

Foto: © Anke Hendrix

De politie van Echt laat op haar Facebookpagina weten ‘Schouder aan schouder’ te staan met de collega’s van de brandweer.

Men vond het nodig dat nog eens goed te onderstrepen nadat in diverse media berichten waren verschenen dat de verhoudingen tussen politie en brandweer in Echte ‘op scherp’ zouden staan.

De sfeer tussen beide korpsen zou zijn verslechterd na een gerechtelijke uitspraak over een aanrijding tussen een politieauto en de auto van een medewerker van de brandweer op 30 augustus jongstleden.

De brandweerman was die dag in zijn eigen auto op weg naar een autobrand op de A2 en werd daarbij aangereden door een politieauto die naar dezelfde brand onderweg was. De brandweerman kreeg vervolgens een boete van 450 euro wegens gevaarlijk rijgedrag. Die vocht hij aan. De rechter veroordeelde hem uiteindelijk tot een voorwaardelijke boete van 100 euro. In De Limburger werd gemeld dat de advocaat van de betrokken brandweerman in een interview met de krant had gesteld dat de verhoudingen tussen politie en brandweer in Echt door deze zaak zouden zijn verslechterd.

“Wij als politie Echt maar zeker ook de medewerkers van de Brandweer in Echt distantiëren ons van de uitlatingen in de media. Zowel leiding als collega’s van beide korpsen kunnen zich niet vinden in de uitlatingen zoals deze in de dagbladen en op andere nieuwspagina’s gedaan zijn.”

Ook de brandweer van Limburg-Noord, waartoe het korps van Echt-Susteren behoort, heeft tegengesproken dat de verhoudingen zouden zijn verslechterd.

Cookieinstellingen