Kinderen beschilderen ramen Albert Heijn in carnavalskleuren

Foto: SGN

U kent ze wel, die kleurrijke raamschilderingen die veel kasteleins rond carnavalstijd laten aanbrengen op de ramen van hun etablissement.

Daardoor geïnspireerd besloot Albert Heijn aan de Brugstraat in Sittard dat het een leuk idee zou zijn om schoolkinderen in de aanloop naar carnaval de ramen van de supermarkt te laten beschilderen met vrolijke en kleurrijke tekeningen. Dinsdag werd daarmee een begin gemaakt. Leerlingen van groep 6 van protestants-christelijke basisschool De Hoefer uit Sittard beschilderden in de hal van Albert Heijn de ramen van de voormalige Aldi.

Dat gebeurde onder toezicht van illustrator en striptekenaar Wout Paulussen uit Sittard. Hij zette de tekeningen uit met witte lijnen, zodat de kinderen ze konden inkleuren, wat met enorm veel enthousiasme werd gedaan. Het resultaat is er dan ook naar: de entree biedt nu een vrolijke en kleurrijke aanblik.

Binnenkort komen leerlingen van andere basisscholen de ramenrij tegenover de kassa’s beschilderen.

Albert Heijn ontplooit komende tijd nog meer activiteiten op carnavalsgebied. Een daarvan is dat er na de kinderoptocht een aantal door kinderen gemaakte ‘Vastelaoveskèrkes’ in de winkel worden geplaatst om het ‘kèrkesprojek’ van het Sittardse Optochtcomité onder de aandacht te brengen. Met dat project wil het comité zoveel mogelijk jongeren stimuleren om een kleine carnavalswagen te bouwen. De achterliggende gedachte is natuurlijk dat jong geleerd oud gedaan is en de kinderen zo worden gestimuleerd om in de toekomst ook mee te gaan bouwen aan de grote praalwagens die tijdens de grote optocht meetrekken.

Dossier: Carnaval

Reacties

article
123752
U kent ze wel, die kleurrijke raamschilderingen die veel kasteleins rond carnavalstijd laten aanbrengen op
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20180124/kinderen-albert-heijn-carnavalskleuren/
2018-01-24T10:00:31+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/01/23193203/albert-heijn-ramen-beschilder-pcbs-de-hoefer.jpg
Albert Heijn, carnaval
Carnaval, Nieuws, Zakennieuws