Eisenhowerflats aangesloten op Het Groene Net

Foto: ZOwonen

In het Limbrichterveld in Sittard zijn de Eisenhowerflats 1 en 2 van ZOwonen aangesloten op Het Groene Net.

Directeur Erik Stronk van Ennatuurlijk, wethouder Ruud Guyt en directeur Ton Mans van woningcorporatie ZOwonen draaiden maandagmiddag de kraan open waarmee de aansluiting operationeel werd. De aansluiting betekent dat deze flats van duurzame warmte worden voorzien door middel van restwarmte van de Biomassa Energiecentrale Sittard.

Voor de bewoners van beide flats betekent de aansluiting dat zij een lagere energierekening betalen. Er is namelijk minder gas nodig om de verwarming draaiende te houden. Voor ZOwonen is het nemen van duurzaamheidsmaatregelen een mogelijkheid om direct de woonlasten van haar huurders omlaag te brengen. Andere maatregelen die in dat kader genomen zijn bij Eisenhower 2 zijn de plaatsing van zonnepanelen op het dak en de zuidgevel van de flat.

In de voorfase is veelvuldig met de bewoners overlegd. Daarbij stonden de zekerheid van levering en vermindering van woonlasten centraal. Aan die volwaarden is voldaan zodat aansluiting op het Groene Net gerealiseerd kon worden.

Duurzaamheidsambitie ZOwonen

ZOwonen wil bijdragen aan een duurzame samenleving met zorg voor onze planeet en toekomstige generaties. Daarom investeert ZOwonen in duurzame woningen die het wooncomfort van haar klanten verhogen en de woonlasten verlagen.

Naast de energetische maatregelen wordt ingezet op maatregelen die elkaar versterken binnen het thema duurzaamheid zoals minder materiaalgebruik, hergebruik van materialen, gezondheidsaspecten zoals geluid, luchtkwaliteit, thermisch comfort, licht en visueel comfort.

Op de foto vlnr: Erik Stronk, directeur van Ennatuurlijk, wethouder Guyt van de gemeente Sittard-Geleen en directeur Ton Mans van ZOwonen.

Cookieinstellingen